
Vandaag hebben we 2 blogs voor jullie vorige week was kerst, veel drukte en heel veel familie. Daardoor is het blog schrijven ertussendoor geglipt.
Nu eerst een food blog:
Al zo lang ik mij kan herinneren eet ik dit al en elke keer is het weer een smaakexplosie in je mond. Daarnaast is het recept echt niet standaard waardoor het misschien nog wel lekkerder smaakt.
In de familie staat het bekend als “mijn spaghetti”
Niet dat het van mij is… in tegendeel het is het recept van mijn oma die het weer ergens anders vandaan heeft.
Oké we gaan beginnen met de ingrediënten:
Dit recept is gebaseerd op 4 personen:
Wil je dit maken voor minder personen deel het door twee of vries het laatste portie in!
2 grote potten witte bonen in tomatensaus
2 uien (wit of rood of lenteuitje)
1 pakje salami worst (voor de vegetarische mensen laat dit gewoon weg… je zult het niet missen)
Spaghetti voor 4 personen.
15 ml ketjap
15 ml tomatenketchup
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel zwarte en witte peper
½ theelepel oregano
½ theelepel zout
½ theelepel olijf olie
Het recept:
Doe de spaghetti voor 4 personen in de pan met een klein beetje olijfolie en ¾ water.
Zet deze op een redelijk laag vuur met de deksel erop.
Snij daarna de ui en voor de vleesvariant de salami.
Gooi beiden ingrediënten in de pan (bij de vegetarische variant klein drupje olijfolie tegen het aanbranden)
Laat dit bakken totdat de ui glazig/bruin. Is dit gebeurd?
Maak dan de potten met witte bonen en tomatensaus open en meng dit met de ui en salami.
Spoel de potten met een klein laagje water om en gooi dit water om het goed te kunnen mengen let op! Doe niet te veel!
Daarna mogen de ketjap en ketchup erdoorheen. Breng het op smaakt met de kruiden die erboven genoemd zijn. Proef het?! Is het de smaak alles wat je verwacht had? Dan is het goed. Laat het dan even pruttelen zorg wel dat het niet aanbrandt en dat de bonen niet kapotgaan. (Dat doe je door niet te hard te roeren het is geen kaassaus).
Giet de spaghetti af en verdeel het borden. Doe de saus er overheen en voor de liefhebber strooikaas of Parmezaanse kaas.
Enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties